De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Trainingsschema's Energy Lab en Start 2 Run

Opdat je helemaal voorbereid aan de start kunt staan op de vijfde editie van de 100km-run, werken we opnieuw samen met partners Energy Lab en Start 2 Run. Zij bieden jou en je team trainingsschema's aan die jullie helemaal klaarstomen om te lopen tegen kanker op 19 maart!

  

1) Elke loper krijgt een unieke vouchercode. Vraag deze aan via dit formulier.

Let wel: de vouchercodes worden elke donderdag uitgestuurd. Doe je de aanvraag dus pas op of na een donderdag, krijg je je vouchercode pas de eerstvolgende donderdag in je mailbox. 

2) Download de Start 2 Run-app

3) Maak een gratis account aan

4) Ga naar de website www.start2run.app

5) Wissel jouw vouchercode in 

6) Kies in de app het juiste schema

  • 10km-loper: 10 km
  • 20km-loper: 1/2 marathon
  • 30km-loper: zie extra info hieronder 
  • 40km-loper: marathon

7) Trek je loopschoenen aan en geniet van je trainingen!

   

Let op: de app biedt geen standaardschema aan voor de 30 km

Daarom voorziet Energy Lab twee alternatieven voor de 30km-lopers:

1) Via de Start 2 Run-app gebruikmaken van het marathonschema, mits enkele aanpassingen:

  • Bij het kiezen van een loopschema in de app kies je voor Marathon > Opbouwen naar een marathon.
  • De eerste negen weken kunnen volledig gevolgd worden.
  • In week 10 staat er een 25km-test gepland (training 40). Dit vervang je door een halve marathon (21,1 km) door de training vroeger te beëindigen.
  • Vanaf dit punt wordt afgebouwd naar de 100km-run op 19 maart. Dit betekent dat je de lange duurloop uit week 11 (training 44) inkort naar ca. 90 minuten in plaats van de vooropgestelde 120 minuten.
  • De laatste week wordt behouden. Alleen loop jij voor je laatste training (training 48) dan de 30 km en vindt die plaats op de 100km-run in Deinze! 

2) Een standaard 30km-schema aangeleverd in PDF. Er zijn drie soorten schema's: voor beginners, voor gevorderden en voor experten. Ze zijn alledrie zo opgesteld om vanaf 28 november 2022 te beginnen trainen. Download ze hieronder:

En zo kan het trainen écht beginnen. Loopschoenen aan en vertrekken maar dan! ;-) Voor technische vragen omtrent de app en de loopschema's kun je terecht bij hello@start2run.app

Een screening bij Energy Lab aan een voordelig tarief

Wil je bij aanvang van je training voor de 100km-run weten hoe je conditie ervoor staat? Bij Energy Lab kun je aan een voordelig tarief een conditietest en een Dexa-scan afnemen. Je conditie wordt in kaart gebracht en op basis daarvan krijg je een trainingsschema op maat: zo kun je makkelijker en efficiënter je sportieve doel halen. Met een unieke vouchercode krijgen alle deelnemers de kans om aan 10% korting gebruikmaken van deze formule.

Zie je dit wel zitten? Ook hiervoor kun je een vouchercode aanvragen via hetzelfde formulier.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.