De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Team in de kijker: de Smoke Stoppers

20.08.2021

Recht uit de brandweerkazerne van Koksijde zullen Gunther en zijn collega’s voor de eerste keer op de 100km-run aantreden. Als brandweerdienst staan de Smoke Stoppers altijd klaar om mens en dier te helpen. Om dit evenement tot een succesvol einde te brengen, hebben ze nog een extra drijfveer. Zij verloren niet zo lang geleden hun collega Marc aan kanker.

‘Eigenlijk hebben wij heel last minute beslist om mee te doen, ik kende de actie niet,’ vertelt Gunther. De inschrijvingen waren al een tijdje afgesloten, maar groepen uit de gaststad Koksijde mochten zich nog inschrijven. ‘Toen ik dat hoorde, ben ik meteen collega’s gaan sprokkelen die nog zin hadden om 9 à 10 maanden volop te trainen en zich in te zetten voor dit event.’ En dat is gelukt. Gunther, Pedro, Mathieu en Michael zijn er helemaal klaar voor en hebben er veel zin in!

Tussen alle teams zal je de Smoke Stoppers snel herkennen. Als eerbetoon voor Marc en als steun aan zijn gezin zullen zij de brandweerhelm van Marc het ganse traject op de rug met zich meedragen. En ter hoogte van de laatste (ongeveer) 500 meter zullen ze zich omkleden zodat ze samen in brandweeruniform over de eindstreep gaan. Voor Marc.

Of de ganse brandweerkazerne van Koksijde komt supporteren? ‘Een groot deel zal er staan, ja,’ verzekert Gunther, ‘we moeten natuurlijk paraat blijven voor moest er een oproep binnenkomen, maar we zullen met versierde ladderwagen en veel ambiance opgesteld staan aan de laatste supporterslocatie voor de finish.’

Een prachtig team om naar uit te kijken dus!

 

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.