De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Leg de 100 km virtueel af met je team

21.03.2020

Ook in deze coronatijden kun je kankerpatiënten en zorgverleners een hart onder de riem steken. Registreer je online via Keep Moving, leg de komende vier weken gespreid de afstand waarvoor je trainde al wandelend of joggend af beleef zo samen met je team de 100km-run op een virtuele manier. Doe het wel rustig aan, houd voldoende afstand van anderen en zorg goed voor jezelf. De virtuele medaille die je krijgt voor je prestatie, kun je opdragen aan kankerpatiënten en zorgverleners die wel een extra opsteker kunnen gebruiken.

Zorg er wel voor dat je je lichaam niet tot het uiterste drijft. Kies de komende weken dus voor rustige duurtrainingen en leg de focus op het onderhouden van je basisuithouding. Lange duurtrainingen hebben immers een negatieve impact op je weerstand.
Onze partner Energy Lab geeft je hier graag nog meer tips over hoe je gezond kunt sporten in het COVID-19-tijdperk.

Volg alvast deze vuistregels:

  • Ga sporten op individuele basis of met maximaal één (vaste) vriend of je partner.
  • Bewaar minstens 1,5 m afstand van anderen.
  • Blijf dicht bij je huis als je buiten gaat sporten.
  • Zet je trainingen on hold bij de minste symptomen van ziekte – hoe mild ook. Herneem je trainingen pas wanneer je volledig vrij bent van alle symptomen gedurende 3 dagen. Bouw nadien ook gradueel terug op.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.