De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

De 100km-run ook niet op 1 juni

20.03.2020

Naar aanleiding van de coronacrisis zullen alle Kom op tegen Kanker-evenementen die waren gepland tot en met 1 juni 2020 zéker niet plaatsvinden op hun oorspronkelijke datum. Dat betekent dus ook dat de 100km-run jammer genoeg toch niet kan doorgaan op 1 juni in Knokke-Heist. We houden ons er aan jullie snel op de hoogte te brengen van zodra er verdere ontwikkelingen zijn.

In ons land zijn heel wat sportevenementen in april en mei nu al afgelast; het doorgaan van zomerfestivals wordt door experts in vraag gesteld ... Het zou onverantwoord zijn om onze evenementen, waarop veel mensen met kanker - en dus verminderde weerstand - aanwezig zijn, op de kalender te houden. Extra voorzichtigheid, ook na de coronapiek, is nodig. Bovendien doet Kom op tegen Kanker voor zijn initiatieven veel beroep op medisch personeel en zorgverleners. Deze beslissing is er ook een uit respect voor hen en hun prachtige werk.

Of de 100km-run wordt uitgesteld naar de zomer of het najaar, of we kiezen voor een andere formule later dit jaar, kunnen we in de huidige omstandigheden onmogelijk bepalen. Daarvoor willen we de evolutie van de coronacrisis afwachten.

Bovendien organiseren we het evenement in samenwerking met lokale en provinciale overheden, politiediensten, evenementenorganisatie Golazo, sponsors, leveranciers en talrijke actievoerders en vrijwilligers. Het is dus essentieel om ook met hen goed af te stemmen over haalbaarheid van eventuele nieuwe data. En dat kan pas wanneer we een duidelijker zicht hebben op het einde van de coronacrisis.

Onze excuses voor het ongemak. We kunnen helaas niet anders dan begrip te vragen voor deze overmacht. We begrijpen ook zeker dat er vragen kunnen rijzen. Stel ze gerust via 100kmrun@komoptegenkanker.be of 02 227 69 60.

We brengen jullie via de gekende kanalen op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Zorg ondertussen goed voor elkaar! Warmte en solidariteit zullen ons helpen deze periode door te komen.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.