De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Locatie en bereikbaarheid

De 100km-run vindt in 2022 plaats in Genk. De plaats waar de lopers zullen starten: het Thor Park.

Bereikbaarheid met de auto

Belangrijk om te weten is dat op 20 maart het Thor Park volledig wordt afgesloten en dus niet met de wagen bereikbaar is. Lopers en supporters dienen te parkeren op de parking van KRC Genk en zullen via een uitgepijlde wandelroute makkelijk de weg vinden naar de eventsite. Let op: parkeer je in de straten rondom het Thor Park, dan riskeer je een boete of takeling.

Er wordt een grote verkeersdruk voorzien bij de start van het evenement, kom dus zeker op tijd en volg de signalisatie en aanwijzingen van de stewards. 

Gebruik de app van Waze of Google Maps om naar de site te komen. Daarop wordt automatisch aangegeven welke wegen eventueel afgesloten zijn.

Routebeschrijving

De routebeschrijving op Waze vind je hier of via deze QR-code:

 

 

 

De routebeschrijving op Google Maps vind je hier of via deze QR-code: 

 

 

 

We voorzien een parking voor personen met een handicap dichtbij de startsite. Met een parkingkaart voor personen met een handicap kun je voor 15 maart een plaats aanvragen via 100kmrun@komoptegenkanker.be. Wij bezorgen dan een aparte wegbeschrijving en een doorgangsticket specifiek voor deze parking.

Opgelet! Hinder op de E313 tijdens de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart

Deelnemers die met de auto over Antwerpen oprijden naar Genk, opgelet. Dit weekend wordt er grote hinder verwacht op de E313. Wegens werken aan een brug in Wommelgem wordt de autostrade tijdens de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 maart, van 22u tot 9u, in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de brug. Verkeer van Antwerpen of Gent naar Hasselt moet omrijden via Brussel. Reken bij je vertrek dus zeker voldoende tijd in zodat je nog tijdig je startpakket kunt ophalen aan de registratiebalie voor de startshow begint om 9u30. Lees meer.

Bereikbaarheid met de fiets 

De streek rond het Thor Park is heerlijk om te fietsen. Kom indien mogelijk dus met de fiets. We voorzien een gratis fietsenparking dichtbij de startsite. Die zal makkelijk te vinden zijn via een uitgepijlde route. Gelieve de wegcode te respecteren bij het betreden van de site en de parking met de fiets. 

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Kom je liever met het openbaar vervoer? Top! Met de trein en de bus kom je er ook gemakkelijk. 

Trein 
Het station van Genk ligt slechts op 5 km van de site. Er zijn rechtstreekse verbindingen van Leuven, Brussel en Gent. Plan hier je route met de trein. Iemand van je team kan je komen ophalen aan het station of je kunt de fiets of een bus nemen (zie hieronder).

Bus 
De halte 'Waterschei Mijn', gelegen langs de André Dumontlaan tussen de toegang tot Thor Park en de Nijverheidslaan, wordt frequent bediend door de stadslijn G1. Opgelet: op zondag beginnen de bussen later te rijden dan op weekdagen. Deze optie geldt op 20 maart dus niet voor deelnemers die tijdig aan de start moeten geraken. Supporters kunnen deze stadslijn wel later op de dag nemen. Dienstregeling vind je hier.

Terug naar overzicht

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.