De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Wat is de 100km-run?

Een uniek loopevenement, waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker: dat is de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. 

Hoe gaat het in zijn werk?

'100km-run? Moet ik 100 km lopen?' horen we je al denken. Nee hoor! Meedoen aan de 100km-run doe je in een team van vier lopers.

We volgen het principe 40 + 30 + 20 + 10 = 100. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af. Om te mogen deelnemen zamel je als team 2500 euro in. Hoe doe je dat?

 

Waar?

Op 19 maart 2023 schieten we uit de startblokken in gaststad Deinze.

Professionele omkadering in een unieke sfeer

Als deelnemer aan de 100km-run kun je gerust zijn dat alles op rolletjes loopt. De sportieve organisatie is immers in handen van Golazo, dé referentie op het vlak van de organisatie van grote loopevenementen in Vlaanderen, zoals de Antwerp 10 Miles & Marathon. Verder kun je rekenen op bevoorrading, animatie onderweg en aan de finish, kleedkamers, medische bijstand... Maar ook in de voorbereiding naar het event krijg je de nodige ondersteuning! Energy Lab biedt elke deelnemer trainingsschema's aan, aangepast aan de afstand die je loopt. 

Meer weten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je alle nieuwtjes over de 100km-run en andere acties van Kom op tegen Kanker kort nadat de lopers ze krijgen. Of volg ons op Facebook of op Instagram.

Help mee als vrijwilliger

Is lopen niets voor jou maar wil je toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Help dan mee als vrijwilliger! Zonder vrijwilligers kunnen we geen 100km-run realiseren, elk helpend handje is dus meer dan welkom! Als vrijwilliger steun je rechtstreeks het kankeronderzoek zonder een km te lopen. ;-) 

Wat is de 100km-run voor Kom op tegen Kanker?

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.