De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Veelgestelde vragen: 2500 euro startgeld

Staat je vraag er niet tussen? Stel ze ons via mail, telefoon of ons contactformulier.

2500 euro, dat is wel een hoog bedrag

Inderdaad, we hebben er bewust voor gekozen om zowel op fysiek als op financieel vlak de lat hoog te leggen. Het geld dat we inzamelen gaat naar kankeronderzoek. Daar is nog heel veel geld nodig. Het feit dat zo veel mensen zo’n grote inspanning willen doen, is ook een flinke steun in de rug voor de vele kankerpatiënten en hun naasten.

Elk team krijgt een persoonlijke webpagina waar het z’n geldinzamelingsacties kan bekendmaken. Op die pagina staat ook een steunknop. De pagina kun je via sociale media delen met je supporters en sponsors. Wie minstens 40 euro op jaarbasis stort aan Kom op tegen Kanker heeft recht op een fiscaal attest. Daarmee krijg je dus tot 45% terug van de fiscus. Opgelet: dat geldt enkel voor donaties zonder tegenprestatie, niet voor opbrengsten van acties!

We voorzien ook een toolkit voor geregistreerde teams, met gratis promotiemateriaal dat je kunt bestellen/downloaden.

Elk team kan bovendien rekenen op de persoonlijke ondersteuning van een districtscoördinator (één per provincie).

Bekijk de pagina met heel wat inspiratie en alle informatie over onze ondersteuning.

Waar gaat het geld naartoe?

De netto-opbrengst van de 100km-run gaat naar klinisch kankeronderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. Bijvoorbeeld omdat er niet meteen een effect is op de verkoop. Zoals bij onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën door het aanpassen van de frequentie en/of intensiteit van de bestraling, waarvoor niet meteen nieuwe toestellen nodig zijn. Of bij onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers, waar het aantal patiënten vaak te klein is om commercieel interessant te zijn.

Wat als ik meer dan 2500 euro inzamel?

Als de fondsenwerving heel vlot verloopt, kun je misschien een tweede team inschrijven? Dat kan zolang de 100km-run niet volzet is.

We garanderen dat per team 2500 euro naar het wetenschappelijke onderzoek gaat. Bijkomende inkomsten worden ook zo veel mogelijk aan onderzoek besteed, maar kunnen ook gebruikt worden om de kosten voor de organisatie van het evenement te dekken. Deze kosten proberen we uiteraard zo laag mogelijk te houden. Onder andere door een beroep te doen op vrijwilligers, partners en sponsors.

Eventuele bedragen boven de 2500 euro kunnen éénmalig overgedragen worden naar een volgende editie. Zo heb je meteen een deel van het startbedrag voor je volgende deelname. Ook wanneer je het startgeld niet ingezameld krijgt, heb je eenmalig de mogelijkheid om het bedrag over te hevelen naar de volgende editie van de 100km-run. In beide gevallen kun je er ook voor kiezen het bedrag niet over de dragen.

Kan ik geld dat ik inzamel voor de 1000 km overhevelen naar de 100km-run (en vice versa)?

Beide campagnes zijn gescheiden. De geldinzameling loopt dan ook apart, met aparte actiecodes en rekeningen. Neem contact op met je districtscoördinator voor specifieke vragen.

Kan ik geld dat ik inzamel in het kader van de Warmste Week overhevelen?

Dat is spijtig genoeg niet mogelijk. We kunnen dat niet toewijzen aan individuele actievoerders.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.