De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Over het Covid Safe Ticket

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het Covid Safe Ticket is alleen geldig in België. Op technisch vlak zijn het Covid Safe Ticket en het Europees coronacertificaat identiek. Beide werken met een QR-code, die automatisch op je smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app.

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • Je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt.
  • Je hebt een PCR-test laten afnemen van maximaal 48 uur oud met een negatief resultaat.
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen van maximaal 24 uur oud door medisch geschoold personeel met een negatief resultaat.

Waar kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen?

Het Covid Safe Ticket-certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Het Covid Safe Ticket gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Deze codes zijn identiek. Er is dus geen aparte aanvraagmethode of -prodecure voor het Covid Safe Ticket. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

Het Covid Safe Ticket-certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd. 

Vlaanderen: 078 78 78 50 (open van 9u tot 19u op weekdagen)

Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

Hoe wordt het Covid Safe Ticket gecontroleerd?

Het scannen van het Covid Safe Ticket gebeurt via de CovidScanBE-app die je gratis kunt downloaden.

Het Covid Safe Ticket is persoonlijk. Als organisator van de 100km-run moet Kom op tegen Kanker ook de identiteit van de eigenaar controleren. Daarom moet je ook je identiteitskaart voorleggen om te tonen dat jouw certificaat persoonlijk van jou is. De controles van het Covid Safe Ticket en de identiteit gebeuren op de 100km-run door stewards van ToB-Seen. Daarnaast controleert Kom op tegen Kanker ook alle toegangstickets van deelnemers aan de 100km-run.

Bij het scannen van jouw Covid Safe Ticket op een evenement worden er geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen.

Hoeveel kost een Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is gratis.

Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat voorafgaat. Deze test kost gemiddeld 46,81 euro als je ingeschreven bent bij een Belgische verzekeringsinstelling.

Voor meer informatie over het Covid Safe Ticket:
https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen
https://covidsafe.be/nl/

Heb je nog vragen over de certificaten of applicaties? Neem contact op met de helpdesk Covid-vaccinaties en -certificaten: 078 78 78 50.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.