De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Veelgestelde vragen: loopconcept en afstand

Staat je vraag er niet tussen? Stel ze ons via mail, telefoon of ons contactformulier.

Moet ik 100 km aan één stuk kunnen lopen?

De 100km-run is bedoeld voor vier lopers. De 100 km is de optelsom van de vier afstanden: 40 + 30 + 20 + 10 km = 100 km. Elke loper van het team neemt dus één afstand op zich. Het is geen estafette. De 40km-loper begint, en elke 10 kilometer komt er een loper bij. Het is ook geen snelheidswedstrijd: er is tracking voorzien per team en het is de bedoeling dat je samen over de eindmeet komt.

Wat als we geen 40km-loper (of een loper voor een andere afstand) vinden voor ons team?

Het is de bedoeling dat er voor elke afstand een loper aan de start komt. Als je je startgeld van 2500 euro hebt ingezameld, kun je ook met een onvolledig team aan de start komen.

Wat als een van de lopers in aanloop naar het evenement geblesseerd raakt?

De registratie van de lopers per afstand zal enkele weken voor het evenement gebeuren. Maak je echter geen zorgen. Tot 18 maart om middernacht kan de teamtitularis online via de beheerpagina een wissel doorgeven. Latere wissels kunnen doorgegeven worden bij het oppikken van de startpakketten op zaterdag of op zondag aan de registratiebalie op de site. Zorg ervoor dat we steeds weten wie voor jouw team meeloopt. Het is heel belangrijk om de wissel door te voeren om in orde te zijn voor de verzekering.

Zijn we verplicht om samen te lopen?

Het unieke aan de 100km-run is dat het geen estafetteloop is, maar dat teams samenlopen. Het is dan ook de bedoeling dat teams zo veel mogelijk samenblijven en samen over de eindstreep komen. Maar dat kunnen en willen we niet verplichten. We begrijpen dat het voor sommigen moeilijk kan zijn om een ander loopritme aan te nemen. Snelle lopers kunnen tragere teamgenoten opwachten bij de aansluitposten. De volgende loper mag pas aansluiten als de laatste loper van het team op de aansluitpost gearriveerd is. De tracking gebeurt per team, op basis van de 40km-loper.

Hoeveel teams kan ik inschrijven?

Je kunt een onbeperkt aantal teams inschrijven. Per team is wel het startgeld van 2500 euro vereist.

Kan ik als bedrijf deelnemen?

Uiteraard. De 100km-run voor Kom op tegen Kanker staat open voor zowel individuele als voor bedrijventeams. Meer opties om deel uit te maken van de 100km-run als bedrijf of organisatie vind je hier

 Mag mijn hond meelopen?

Neen, honden zijn niet toegelaten op het parcours.

 Mag ik met een handbike of rolstoel deelnemen?

Neen, het parcours is niet geschikt om met een handbike of rolstoel af te leggen.

Wordt het parcours verkeersvrij gemaakt?

Het parcours wordt volledig bepijld en loopt (deels) langs de openbare weg. Die wordt niet verkeersvrij gemaakt. Op gevaarlijke punten worden seingevers voorzien.

Is er een minimumleeftijd voor de deelnemers?

Je mag deelnemen aan de 100km-run vanaf het jaar waarin je zestien jaar wordt. De organisatie laat zich hiervoor adviseren door de dienst S.P.O.R.T.S. van het UZA, die gespecialiseerd is in het begeleiden van atleten, het voorkomen en behandelen van sportletsels …
Deelnemers die 16 of 17 jaar zijn of worden in het jaar van deelname, hebben toestemming nodig van hun ouders of wettelijke voogd om zich in te schrijven.
De minimumleeftijd om een geldinzamelingsactie op te starten is 18 jaar.

Wat als één van de deelnemers onderweg moet opgeven?

Op de achterzijde van elk borstnummer staat een noodnummer. Als je onderweg in de problemen komt, kun je dat nummer bellen. Dan word je opgehaald door een bezemwagen. Opgelet: niet alle plaatsen op het parcours zijn met de auto bereikbaar. Probeer het, indien mogelijk, vol te houden tot aan een bevoorradingsstop. Een fietsploeg van het Rode Kruis volgt de lopers en kan op alle plekken van het parcours assistentie verlenen.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.