De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

de club van Joost

Deze steunmodule is enkel bedoeld voor giften; een gift betekent dat er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE56 7360 3575 6688 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van het team.

Jouw adresgegevens zijn beschikbaar voor Kom op tegen Kanker en voor de titularis van dit team. Deze gegevens kunnen o.a. gebruikt worden om je te bedanken voor je storting en je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Ze kunnen worden opgeslagen in onze gebruikersdatabank, maar worden nooit doorgegeven aan derden. Wil je je gegevens inkijken, wijzigen of laten verwijderen, of wil je niet dat je gegevens beschikbaar zijn voor de titularis van dit team? Stuur dan een e-mail naar 100kmrun@komoptegenkanker.be.

2 teams
8713 EUR ingezameld
2 teams kunnen starten
0 teams kunnen niet starten

Drie dagen na je 41ste verjaardag voel je pijn in je onderrug. Een niersteen? Toch beter checken. Je gaat naar spoed. De scanner in. De spoedarts komt je vertellen dat je geen niersteen hebt. Maar wel allemaal gezwellen in je buik.

 ‘Joost, je hebt lymfeklierkanker.’

De boodschap verandert meteen je leven. Je hele zijn. Je blik op de wereld, op je familie, op jezelf ook, op het leven en op de toekomst. Hoe ziet die eruit? Wat mag ik verwachten, waar mag ik op hopen en waar mag ik van dromen? Het plotse besef vooral ook dat het iedereen zomaar kan gebeuren.

Lymfeklierkanker, kreeg ik te horen. Als donderslag bij heldere hemel. Wat denkt die kanker wel? Dat hij mijn lichaam bepaalt, is al meer dan ik hem gun. Maar mijn geest? Mijn gemoed en mijn moed? Mijn liefde voor het leven? Geen denken aan.

Dag 1 was goed voor de donderslag, maar dag 2 was nog beter om de knop meteen om te draaien. Van slecht nieuws naar hoop. Van negatieve boodschap naar een positieve ingesteldheid: ik blijf Joost en Joost was altijd iemand die positief in het leven stond. Positief wilde leven. Welaan dan: ook nu.

Zo werd de wereld mijn bondgenoot, de wereld dichtbij mezelf, aan de zee. Het strand en de duinen, de wind zeker en vast, het zand, de uitgestrekte vertes, de regen, de zon. Het meest van al nog de zuurstof in de zeelucht. Al die elementen zou ik inzetten als hulpmiddel. Daar bewegen, in de natuur en met de natuur, en mijn lichaam dwingen tot wandelen of lopen werd mijn manier om te vechten. Het kreeg al snel een hashtag: #beachwalks werd een fenomeen op Instagram en van heinde en verre kwamen mensen om mee te wandelen. Ja, follow me!

We hebben een lichaam gekregen om te bewegen en dat lichaam moet je daar elke dag aan herinneren. Ook al woekert diep vanbinnen een spook dat je wil dwingen tot stilstand, dat spook wil ik geen kans geven. Ik wil bewegen en ik zal bewegen.

Maar ik kan niets alleen en daarom vind ik die 100km-run zo’n geweldig idee. Samen lopen tegen kanker. Zoals ik beweeg, elke dag, zo wil ik twee teams van mensen aanzetten om al lopend mee te bewegen. Een beetje als steun, maar vooral als symbool. Wie mee gaat lopen, gaat ook iets in gang zetten. Heel eenvoudig door geld in te zamelen dat later kan gebruikt worden om de ziekte nog beter (en vroeger) te bestrijden. Maar ook door het besef dat die donderslag, die ik die dag kreeg, elke dag opnieuw bij iemand anders kan aankomen. Ook bij jezelf.

Samen lopend, gaan we de wereld bewegen en nemen we hoe dan ook ons eigen leven en onze eigen toekomst in de handen. Is dat niet de allermooiste motivatie?

We zullen 8 toppers hebben om aan de start te komen: Kaat Celis, Steven Declercq, Stijn Heytens, Alexander Paulusse, Stefaan Rossel, Ben Storms, Nele Vanhecke en Kris van Opstaele.

Steun ‘de club van Joost’! Doe een gulle gift via de knop ‘Steun dit team’. Er is veel geld nodig om wetenschappers kankers sneller te kunnen laten opsporen of om doeltreffende vaccins te ontwikkelen. Steun daarom Kom op tegen Kanker. Uit je eigen portfeuille of via het bedrijf. Want voor een bedrijf is een grote gift een kleine inspanning! En allemaal fiscaal aftrekbaar!

We moesten minimaal 5000 euro bijeen brengen en dat is ondertussen gelukt! Maar stiekem hoopte Joost op meer, dus twijfel niet om nog giften toe te voegen! Yes we can.

FAQ

Stortingen zijn niet onmiddellijk zichtbaar in het totaal op deze pagina. Medewerkers van Kom op tegen Kanker dienen deze regelmatig te verwerken en dan pas wordt het bedrag à-jour gezet. 

Wil je ons team steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via de knop hierboven.
  • een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE56 7360 3575 6688 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en het negencijferige actienummer van dit team: 340090229

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE56 7360 3575 6688 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van dit team).

Acties van dit team

Dit team heeft momenteel geen acties.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.