De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Team in de kijker: Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

12.12.2019

Als medewerkers van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen zien Elke Haak en haar collega's elke dag wat voor impact kanker heeft op hun klanten. Daarom besloten ze hun loopschoenen aan te snoeren en deel te nemen aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. 

'We nemen voor de eerste keer deel met een groep collega's', vertelt Elke enthousiast. De teamtitularis liep vorig jaar al mee met enkele vrienden en motiveerde voor de komende editie een groep collega's. Elk teamlid komt uit een verschillende afdeling, het ziekenfonds is dus mooi vertegenwoordigd. 'We kenden elkaar al wel in de werksfeer, maar de 100km-run bracht ons nog dichter bij elkaar', verzekert Elke. Trainingen worden voorlopig enkel nog maar aan het koffieapparaat besproken, maar volgend jaar staat ook een gezamenlijke loopsessie op de kalender.

Minder sportieve collega's steunen de lopers dan weer door ontbijtpakketten te kopen. Zo verzamelden we ondertussen al onze 2500 euro. Voor Valentijn staat nog een wafelverkoop op de planning. 'De motivatie is groot. Veel van onze klanten zijn kankerpatiënten en de 100km-run is onze manier om iets extra voor hen te doen', zegt Elke.

Zelf is ze is een fervente loper. Toch noemt ze de 40 km die ze op zich neemt een uitdaging. Ook voor de andere lopers betekent hun respectievelijke afstand een extra inspanning. 'Het mag ook niet te gemakkelijk zijn', vindt Elke. 'Kankerpatiënten moeten ook een lange weg afleggen en daar denk ik aan tijdens het trainen. Ik ben ook binnen mijn eigen gezin geconfronteerd met kanker en dat houd ik natuurlijk altijd in mijn achterhoofd.'

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.