De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Supporters

 

Supporters welkom...

Supporters zijn natuurlijk onmisbaar tijdens een sportevenement. Hun vrolijke aanmoedigingen, hun geklap en gejuich, zorgen er immers mee voor dat lopers de energie krijgen om die eindmeet te halen. Net als vorig jaar zetten we twee leuke supporterszones op die de moeite waard zijn. Maar, we zijn ook zó blij dat we op 20 maart niet alleen de teams, maar ook de supporters mogen verwelkomen op de eventsite aan Thor Central. Onder luid en aanmoedigend applaus de finish halen? Check!

 

 

... op de eventsite in het Thor Park

Onze uitvalsbasis is dit jaar het Thor Park in Genk. Deze mooie, unieke locatie geeft ons de gelegenheid om twee zones in te richten:  

Een indoor loperszone in het mijngebouw Thor Central (ENKEL VOOR LOPERS). Hier kunnen de teams terecht voor alle benodigde faciliteiten: de registratiebalie, de bagagestand, kleedkamers... Omdat we nog steeds waakzaam willen zijn voor corona beperken we binnenruimte en laten we hier geen publiek toe.  

Maar geen zorgen, want alle pret valt te beleven in onze outdoor eventzone, waar supporters méér dan welkom zijn! Hier staat namelijk de start- en finishboog. Supporters kunnen dus komen meegenieten van de startshow en worden de hele dag getrakteerd op veel animatie, beleving en gewoon gigantisch veel sfeer. Na het startschot kun je er heerlijk rondlopen op het terrein, foto’s nemen voor onze selfiewall en uiteraard iets eten of drinken. Hier vind je het cateringaanbod.  

… op supporterszone KRC Genk 

Jep, het stadion van KRC Genk opent echt de deuren voor de 100km-run! Niet om blauw-wit aan te moedigen (zij spelen op dat moment een uitmatch tegen Club Brugge ;-)), maar wel voor de trouwe aanhang van onze lopers die - niet Club Brugge - maar wél kanker proberen te verslaan.  Met bijna 25.000 plaatsen is het het op drie na grootste stadion van België en de overdekte spionkop is helemaal gereserveerd voor de 100km-run-supporters. Het zou dus geen probleem mogen zijn om een plekje te vinden met een uitstekend uitzicht! En we raden het enorm aan om hierheen te komen: het ligt op de route van lus 2 en lus 4, hoe geweldig is het om de lopers voorbij de dug-out van het veld van KRC Genk te zien lopen? Ook qua beleving geen gebrek in de Cegeka Arena: niet alleen worden lopers er tijdens hun doortocht feestelijk onthaald, KRC Genk zorgt voor een DJ én je kunt er ook aanmoedingsborden volschrijven aan het KBC-tentje. Voorts kun je er gewoon genieten van gigantisch veel sfeer en leuke randanimatie

Opening supporterszone KRC Genk: 10u25. 

... op supporterszone Thor Noord

Wanneer je van de parking komt en je richting de eventsite wandelt, kom je supporterszone Thor Noord tegen. Een hartelijk welkom in de ochtend door een lieftallige gastheer en een streepje muziek doen je meteen zin krijgen in de dag. Deze zone is de ideale uitvalsbasis voor onder andere supporters met kinderen. Vanaf 10u is Crejaksie namelijk opnieuw van de partij en zal op Thor Noord een speelzone voorzien met een grimestand, gekke fietsen en allerhande fijne activiteiten. Maar zoals altijd is er uiteraard voor ieder wat wils: vraag je favoriete plaatje aan bij de DJ van KPMG, schrijf de leukste spreuken op een KBC-aanmoedigingsbord, klap mee aan de zijlijn en zorg zo mee voor een opperbeste sfeer.   

Locatie en bereikbaarheid

Of je als supporter nu beslist om naar de hoofdsite of naar een van de supporterszones te gaan, belangrijk om te weten is dat op 20 maart het Thor Park volledig wordt afgesloten en dus niet met de wagen bereikbaar is. Lopers en supporters dienen te parkeren op de parking van KRC Genk en zullen via een uitgepijlde route makkelijk de weg vinden naar de eventsite, die op ongeveer tien minuten wandelen ligt. 

Gebruik de app van Waze of Google Maps om naar de site te komen. Daarop wordt automatisch aangegeven welke wegen eventueel afgesloten zijn. 

De routebeschrijving op Waze vind je hier of via deze QR-code: 

De routebeschrijving op Google Maps vind je hier of via deze QR-code:  

Bereikbaarheid met de fiets 
De streek rond het Thor Park is heerlijk om te fietsen. Kom indien mogelijk dus met de fiets. We voorzien een gratis fietsenparking dichtbij de startsite. Die zal makkelijk te vinden zijn via een uitgepijlde route. Gelieve de wegcode te respecteren bij het betreden van de site en de parking met de fiets.  

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer 
Kom je liever met het openbaar vervoer? Top! Met de trein en de bus kom je er ook gemakkelijk.  

Trein  
Het station van Genk ligt slechts op 5 km van de site. Er zijn rechtstreekse verbindingen van Leuven, Brussel en Gent. Iemand van je team kan je komen ophalen aan het station of je kunt een bus nemen (zie hieronder). 

Bus  
De halte 'Waterschei Mijn', gelegen langs de André Dumontlaan tussen de toegang tot Thor Park en de Nijverheidslaan, wordt frequent bediend door de stadslijn G1. Tussen 6u en 20u is er om het half uur een bus, tussen 7u en 9u en tussen 15u en 18u is er ieder kwartier een bus. De bus rijdt vanaf het station van Genk ongeveer 20 minuten tot Thor Park. Dienstregeling vind je hier

Op de supporterszone tonen we de beelden van de start en finishzone, zo moet je als supporter eigenlijk niks missen. Dankzij een trackingsysteem kunnen de supporters bovendien op de website volgen waar hun favoriete teams zich op het parcours bevinden. 

Deel je je mooie momenten op de 100km-run meteen op sociale media? Vergeet dan zeker #de100kmrun niet te vermelden. Dan kunnen wij jouw foto's en filmpjes delen. 

Tot slot nog even een dienstmededeling in het kader van de privacy: tijdens het evenement worden foto- en video-opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Terug naar overzicht

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.