De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Parcours 2020

Dit is de info zoals die gold voor 1 juni. Wijzigingen zijn mogelijk.

Het parcours van de derde editie van de 100km-run is een pareltje, al zeggen we het zelf. De zee, velden en akkers, golfterreinen, villa’s, het oefencomplex van de beste voetbalclub van ’t land (sorry, niet Club-fans) … Hoe divers kan een parcours zijn?

Knokke-Heist en deelgemeente Westkapelle, daar gebeurt het op 1 juni. Start, aankomst en aansluitzone liggen allemaal gecentraliseerd in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, zodat teamleden en supporters alles samen kunnen beleven.

De 40km-lopers beginnen om 10u met lus 1. Na een passage langs de prachtige Put van de Cloedt trekken ze door de polders zuidwaarts richting eerste bevoorrading (met muzikale ondersteuning van Ambulance Ambiance) aan de gebouwen van het AZ Zeno. Kort daarna lopen ze door het Belfius Basecamp, het splinternieuwe oefencomplex van Club Brugge. ‘Bluvn goan’ is de leuze van de West-Vlaamse voetbalclub, en na de doortocht in Westkapelle gaat het in een rechte lijn noordwaarts en is het tijd voor het gezelschap van de 30km-lopers. Bekijk ook het parcoursplan van lus 1.

Lus 2 gaat richting het zeetje. Via het Zegemeer komen de duo’s al vrij snel op de dijk, waar het voor een heel eind oostwaarts gaat, tot aan Le Zoute. Daar verlaten ze onze mooie kustlijn weer, maar niet getreurd: via de zalig mooie Boslaan keren ze terug naar het centrale punt, waar de derde teamgenoot hen popelend staat op te wachten. Bekijk ook het parcoursplan van lus 2.

Al ooit eens over een onverhard caddypad gelopen? Nee? Dan is met lus 3 dat moment aangebroken. Over een afstand van 700 meter doorkruisen onze deelnemers de terreinen van de Royal Zoute Golf Club. Samen met een tweede keer de Boslaan en een mooie tocht door velden en akkers is ook de derde lus weer absoluut niet te versmaden. Bekijk ook het parcoursplan van lus 3.

En dan zijn onze teams compleet, voor een gezamenlijke laatste lus. Samen doen ze nog eens het caddypad en de Boslaan, lopen ze rakelings langs het Zwin en kunnen ze villa’s spotten in ’t Zoute en Zevenkote. Om dan uiteindelijk de finish te bereiken op de atletiekbaan in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. Bekijk ook het parcoursplan van lus 4.

Veel loopplezier gewenst aan onze teams!

Opgelet: om de veiligheid van de lopers te garanderen, is het niet toegestaan om de lopers met de fiets te volgen. De stewards van de 100km-run zullen hier nauw op toezien.

Terug naar overzicht

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.