De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Parcours 2022

Door het groen, in een voetbalstadion en op een vliegveld. Het parcours van de 100km-run brengt de lopers in 2022 op wel heel bijzondere plaatsen.

Twee lussen

Starten doen de lopers in het Thor Park in Genk, het hart van de steenkoolmijngeschiedenis in de regio.

Van daaruit stuurt lus 1 hen al snel de natuur in. Het frisse lentegroen motiveert de lopers vast tot een even frisse start. En er is nog meer om hen aan te vuren. De animatiegroepen die hen langs het parcours opwachten, geven de lopers met veel plezier een spreekwoordelijke duw in de rug.

Na de doortocht in Thor Park bezorgt lus 2 de lopers daarna vast kippenvel. Is het niet bij hun passage over Vliegveld Zwartberg, dan wel wanneer ze langs de voet van de Terril Waterschei lopen. En zonder twijfel wanneer het parcours hen langs de grasmat van KRC Genk brengt. In het stadion worden ze ontvangen zoals het echte sporthelden betaamt: met veel gejuich, applaus en ... muziek!

Supporters

Uiteraard hebben ook supporters hun plaats langs het parcours van de 100km-run. Zij kunnen de lopers aanmoedigen in supporterszone Thor Noord en in het stadion van KRC Genk. Meer informatie volgt snel.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.