De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Kankerbehandeling bij zwangerschap? Een onderzoek met onze steun

12.12.2019

Waar de opbrengst van de 100km-run naartoe gaat? Naar innovatieve kankeronderzoeken. Zoals het werk van prof. dr. Frédéric Amant, één van projecten die dit jaar aan bod kwam - én in de prijzen viel! - op onze jaarlijkse uitreiking van beurzen en toelagen.

Prof. dr. Frédéric Amant van de KU Leuven ontving de allereerste Prijs Jean-Jacques Cassiman voor zijn onderzoek naar de langetermijngevolgen van de kankerbehandeling tijdens een zwangerschap voor moeder en kind. De prijs bekroont het meest patiëntgerichte biomedische onderzoek. Dit winnende project van kadert in een langer lopend onderzoek dat werd opgestart op vraag van een patiënte om zowel haar leven als dat van haar ongeboren kind te redden. 'Internationale samenwerking is in dit geval van cruciaal belang', vertelt Amant:

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.