De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Helaas geen 100km-run meer in 2020

08.05.2020

Wekenlang hebben we nog gezocht naar alternatieve data en formules, en de corona-omstandigheden afgewacht. Maar helaas. Hoe microscopisch klein het coronavirus ook is, grote gevolgen heeft het. Zo ook voor de 100km-run die dit jaar uiteindelijk toch geen nieuwe datum meer zal krijgen. Dat heeft Kom op tegen Kanker gisteren, met heel veel spijt in het hart, definitief beslist.

In het belang van de volksgezondheid wil onze organisatie niet het risico nemen om zoveel mensen, waaronder ook (ex-)patiënten en zorgverleners, bij elkaar te brengen. Gezondheid is de kern van onze missie en preventie één van onze pijlers. Het is in deze coronatijden de enige beslissing die 100% verantwoord is. Lees meer over deze organisatiebrede beslissing op komoptegenkanker.be.

Binnenkort verneem je hier hoe je kunt registreren voor de 100km-run van 2021. Zo hebben we snel weer iets moois op de agenda om samen naar uit te kijken! 

Intussen willen we alle teams, vrijwilligers en partners heel erg bedanken. Van harte. Voor hun begrip, voor hun inzet, voor hun solidariteit. Want allemaal waren ze er klaar voor. Om die 100 kilometers af te leggen, om enthousiast te supporteren, om iedereen warm te onthalen. Om die grote steen in de rivier te verleggen, in de strijd tegen kanker.  Weet dat, ondanks de afgelasting, mensen met kanker al die inspanningen onwaarschijnlijk hard appreciëren. Meer dan ooit is Kom op tegen Kanker er nu voor hén. Onder meer via allesoverkanker.be/corona-en-kanker en kankerlijn.be en komoptegenkanker.be.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.