De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Geen fysieke kick-off

21.12.2021

We hadden het zó graag anders gezien, maar met veel spijt moeten we meedelen dat de vierde editie van de 100km-run ook dit jaar niet wordt afgetrapt met een fysieke kick-off. In normale omstandigheden komen we enkele maanden voor de 100km-run met z'n allen samen: de lopers, de meters en peters, de organisatie ... en overlopen we alle praktische zaken en laatste nieuwtjes ter voorbereiding van het event zelf.

De huidige coronamaatregelen laten de organisatie van een indoor publiek evenement van deze omvang echter niet toe. Hoewel de cijfers opnieuw de goede kant opgaan, nemen we het risico niet en nemen we nu al de beslissing. Gezondheid blijft onze belangrijkste pijler en dat willen we kunnen garanderen. Maar: geen zorgen! We laten jullie niet los. Momenteel zijn we aan het bekijken hoe we op een gepaste wijze alle geheimen van de komende editie kunnen prijsgeven zodat je helemaal voorbereid bent voor de 100km-run op 20 maart in Genk. 

Om de start van het trainingsseizoen goed in te zetten, mag je maandag 17 januari alvast in je agenda zetten. Want dan zetten we Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, om in Blue Runday. In plaats van ons neerslachtig te voelen door de korte en donkere dagen, trekken we gewoon onze loopschoenen aan en gaan we met z'n allen lekker lopen! Deel je loopfoto- of video op social media met de hashtags #BlueRunday en #de100kmrun, tag Kom op tegen Kanker of mail jouw foto of video naar de100kmrun@komoptegenkanker.be. Wie weet zie je jezelf wel verschijnen in de aftermovie! 

Benieuwd hoe Blue Runday er vorig jaar uitzag? Bekijk het hier

Hou je inbox in de gaten, blijf op de hoogte via deze website en het Facebookevenement en kom gauw te weten hoe we gezamenlijk dit digitale startschot zullen invullen.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.