De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Dieter Coppens begint nieuw 100km-run-avontuur als ambassadeur

Dieter Coppens
16.09.2019

Het wordt in 2020 niet zijn eerste deelname aan de 100km-run. Wél zijn eerste als ambassadeur ...

Dieter Coppens: 'Ik had vorig jaar ook al deelgenomen aan de 100km-run. Samen met mijn vrouw en een bevriend koppel. Dat was zalig! Je voelt op dat evenement heel veel warmte en liefde van iedereen. Ik heb mij zelfs vooraf, bij het inzamelen van ons startgeld, keihard geamuseerd. Hoe we dat gedaan hebben? Wel, mijn kameraad-teamgenoot heeft een fitness. Hij nam twee dagen lang conditietesten af bij klanten, waarvan de opbrengst naar ons team ging. En ik, ik hield tegelijkertijd een fruitkraampje met smoothies en dat soort dingen. Twee dagen hebben we vollenbak gewerkt maar zo veel plezier gemaakt.

En dan het lopen zelf ... Dat was allemaal zo aanstekelijk dat ik meteen heb toegehapt voor het ambassadeurschap dit jaar. Mijn nicht is overigens oncologe. Die wist mij te vertellen dat dat geld niet alleen goed terechtkomt, maar ook broodnodig is voor blijvende onderzoeken!'

 

 

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.