De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Deze unieke locatie in Koksijde wordt de uitvalsbasis

12.06.2021

De duinen, de kuststrook, de dijk ... Allemaal komen ze aan bod op het parcours van de 100km-run. Vertrekken doen we op een wel heel bijzondere locatie: de luchtmachtbasis van Koksijde. Lees meer.

Waar in het verleden Sea Kings landden, schieten er nu dus lopers uit de startblokken. Op de oude landingsbaan is meer dan voldoende ruimte om afstand te houden en dus coronaproof te beginnen lopen zodra het startschot klinkt.

De luchtmachtbasis wordt ook het centrale knooppunt van de 100km-run. Er zijn dit jaar immers twee lussen van 10 km, die samenkomen in het lopersdorp op de luchtmachtbasis. De eerste loper legt dus de eerste lus af en pikt daarna op de basis de tweede loper op. Samen leggen ze de volgende lus af, om daarna met loper drie opnieuw de eerste lus te lopen. Nadat de vierde loper is aangesloten, leggen de vier lopers samen de tweede lus een laatste keer af.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.