De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

21.03.2020

Ook in deze coronatijden kun je kankerpatiënten en zorgverleners een hart onder de riem steken. Registreer je online via Keep Moving, leg de komende vier weken gespreid de afstand waarvoor je trainde al wandelend of joggend af beleef zo samen met je team de 100km-run op een virtuele manier. Doe het wel rustig aan, houd voldoende afstand van anderen en zorg goed voor jezelf. De virtuele medaille die je krijgt voor je prestatie, kun je opdragen aan kankerpatiënten en zorgverleners die wel een extra opsteker kunnen gebruiken.

20.03.2020

Goed nieuws voor alle sportievelingen: fysieke activiteiten worden aangemoedigd, ook tijdens de coronacrisis. Beweging boost namelijk je weerstandsvermogen tegen infecties. Op één voorwaarde: dat je je lichaam niet tot het uiterste drijft. Kies de komende weken dus voor rustige duurtrainingen en leg de focus op het onderhouden van je basisuithouding. Het heeft geen zin om de zwaarste trainingsweken alsnog af te werken. Lange duurtrainingen hebben immers een negatieve impact op je weerstand.
Onze partner Energy Lab geeft je hier graag nog meer tips over hoe je gezond kunt sporten in het COVID-19-tijdperk.

20.03.2020

Naar aanleiding van de coronacrisis zullen alle Kom op tegen Kanker-evenementen die waren gepland tot en met 1 juni 2020 zéker niet plaatsvinden op hun oorspronkelijke datum. Dat betekent dus ook dat de 100km-run jammer genoeg toch niet kan doorgaan op 1 juni in Knokke-Heist. We houden ons er aan jullie snel op de hoogte te brengen van zodra er verdere ontwikkelingen zijn.

05.03.2020

Ambassadeur Jeroen Meus wacht de lopers van de 100km-run op 1 juni graag op aan de finish. Zelf traint hij momenteel dus volop op het uitdelen van welverdiende schouderklopjes. Dat betekent niet dat hij als ambassadeur geen team afvaardigt. Jeroen stelde nauwgezet een topteam samen. Wie daarin zit? Dat ontdek je in dit filmpje.

Buttons 100km-run Floor Denil Julie Vangeel
19.02.2020

Op 1 juni hebben we allemaal iemand in onze gedachten. Dé persoon voor wie we ons inzetten voor de 100km-run. Net als vorig jaar horen we graag weer de verhalen achter die personen én kun je weer je persoonlijke button laten aanmaken. Met de keuze uit acht (!) nieuwe buttons.

Parcours 2020
04.02.2020

Op de kick-off op maandag 3 februari werd het parcours van onze derde editie voorgesteld. Een pareltje, al zeggen we het zelf. De zee, velden en akkers, golfterreinen, villa’s, het oefencomplex van de beste voetbalclub van ’t land (sorry, niet-fans van Club Brugge) … Hoe divers kan een parcours zijn? Bekijk het parcours in detail.

Kick-off @digitalclickx.com
04.02.2020

Op maandag 3 februari vond in Gent de kick-off van onze derde editie plaats. Benieuwd of er bekende gezichten waren? Of was je zelf aanwezig en wil je nog eens nagenieten? Bekijk ons fotoalbum.

Pagina's

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.