De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

02.07.2020

Willen jij en je team op 21 maart 2021 mee lopen tegen kanker tijdens de derde editie van de 100km-run? Om zo mensen met kanker een hart onder de riem te steken en het kankeronderzoek een boost te geven? Registreer dan hier meteen je team!

01.07.2020

Giften van familie, vrienden, collega’s, lokale bedrijven of organisaties kunnen je al een heel eind op weg helpen bij het inzamelen van je startgeld voor de 100km-run. Giften vanaf 40 euro per jaar zijn nu bovendien tot 60 % fiscaal aftrekbaar. Zo kost een gift van 40 euro je dus maar 16 euro, want je krijgt 24 euro terug. Lees meer.

23.04.2020

Maar liefst 825 lopers behaalden via Keep Moving de virtuele medaille van de 100km-run. Velen droegen die al op aan de zorgverleners die zich alle dagen enorm inzetten en daarom zo onmisbaar zijn. Voor hen is de medaille een echte opsteker. Bovendien staken de lopers met hun geweldige sportieve prestatie ook (ex-)kankerpatiënten een groot hart onder de riem.

20.03.2020

Goed nieuws voor alle sportievelingen: fysieke activiteiten worden aangemoedigd, ook tijdens de coronacrisis. Beweging boost namelijk je weerstandsvermogen tegen infecties. Op één voorwaarde: dat je je lichaam niet tot het uiterste drijft. Kies de komende weken dus voor rustige duurtrainingen en leg de focus op het onderhouden van je basisuithouding. Het heeft geen zin om de zwaarste trainingsweken alsnog af te werken. Lange duurtrainingen hebben immers een negatieve impact op je weerstand.
Onze partner Energy Lab geeft je hier graag nog meer tips over hoe je gezond kunt sporten in het COVID-19-tijdperk.

20.03.2020

Naar aanleiding van de coronacrisis zullen alle Kom op tegen Kanker-evenementen die waren gepland tot en met 1 juni 2020 zéker niet plaatsvinden op hun oorspronkelijke datum. Dat betekent dus ook dat de 100km-run jammer genoeg toch niet kan doorgaan op 1 juni in Knokke-Heist. We houden ons er aan jullie snel op de hoogte te brengen van zodra er verdere ontwikkelingen zijn.

05.03.2020

Ambassadeur Jeroen Meus wacht de lopers van de 100km-run op 1 juni graag op aan de finish. Zelf traint hij momenteel dus volop op het uitdelen van welverdiende schouderklopjes. Dat betekent niet dat hij als ambassadeur geen team afvaardigt. Jeroen stelde nauwgezet een topteam samen. Wie daarin zit? Dat ontdek je in dit filmpje.

Buttons 100km-run Floor Denil Julie Vangeel
19.02.2020

Op 1 juni hebben we allemaal iemand in onze gedachten. Dé persoon voor wie we ons inzetten voor de 100km-run. Net als vorig jaar horen we graag weer de verhalen achter die personen én kun je weer je persoonlijke button laten aanmaken. Met de keuze uit acht (!) nieuwe buttons.

Parcours 2020
04.02.2020

Op de kick-off op maandag 3 februari werd het parcours van onze derde editie voorgesteld. Een pareltje, al zeggen we het zelf. De zee, velden en akkers, golfterreinen, villa’s, het oefencomplex van de beste voetbalclub van ’t land (sorry, niet-fans van Club Brugge) … Hoe divers kan een parcours zijn? Bekijk het parcours in detail.

Pagina's

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.