De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Een olympiër als meter van de 100km-run 2023!

11.07.2022

Vorige zomer nog bezorgde ze ons één van de mooiste televisiemomenten uit de Olympische Spelen in Tokio, in maart volgt alweer een nieuwe uitdaging: dan loopt Mieke Gorissen mee met #de100kmrun voor Kom op tegen Kanker als meter. En dat ze er veel zin in heeft, dat bewijst dit filmpje! ;-) 

 

24.03.2022

20 maart 2022 was een prachtige dag vol emoties die ons nog lang zal bijblijven. Jullie zamelden 1.217.500 euro bijeen, een bedrag dat we zullen investeren in klinisch onderzoek dat een directe invloed heeft op het leven en welzijn van kankerpatiënten. We zouden eindeloos kunnen reflecteren over de emoties die deze editie heeft teweeggebracht, maar deze aftermovie dekt alleszins al een grote lading. Kijk je mee?

 

21.03.2022

Maar liefst 1.217.500 euro. Zoveel zamelden de lopers en hun achterban in voor de vierde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Dat geld gaat naar kankeronderzoek dat een directe impact heeft op de levenskwaliteit en overlevingskansen van mensen met kanker.

21.03.2022

Na een geweldige doortocht in Antwerpen, Boom, Koksijde en Genk trekt de 100km-run voor zijn vijfde editie naar Oost-Vlaanderen. Daar wordt Deinze gaststad voor de editie van 2023. Hopelijk zien we je daar op 19 maart!

19.03.2022

Krijgen jouw loopbenen een extra boost door het horen van dat ene nummer? Of wil je een liedje aanvragen om je teamgenoot te verrassen? Vraag je favoriete loopplaatje aan via dit formulier. Een DJ van KPMG op supporterszone Thor Noord draait met veel plezier al je opzwepende, motiverende verzoeknummers. 

18.03.2022

Volg je favoriete team via deze link. Je vindt het juiste team door de teamnaam of teamnummer in de zoekfunctie in te vullen. Alle 40km-lopers krijgen een chip in hun borstnummer zodat ze te volgen zijn via de website of telefoon. Doorheen het parcours zijn er verschillende meetpunten waar timingmatten zullen registreren wanneer een loper over dit bepaalde punt loopt. Op die manier kunnen supporters en teamgenoten op de kaart meevolgen waar de lopers zich bevinden. 

17.03.2022

Deelnemers die met de auto over Antwerpen oprijden naar Genk, opgelet. Dit weekend wordt er grote hinder verwacht op de E313. Wegens werken aan een brug in Wommelgem wordt de autostrade tijdens de nacht van 19 op 20 maart, van 22u tot 9u, in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de brug. Verkeer van Antwerpen of Gent richting Hasselt moet omrijden via Brussel. Reken bij je vertrek dus zeker voldoende tijd in zodat je nog tijdig je startpakket kunt ophalen aan de registratiebalie voor de startshow begint om 9u30.

 

16.03.2022

Nog 3 nachten slapen en dan is het zover! Alle teams hebben afgelopen maanden ontzettend hun best gedaan om het startgeld in te zamelen om op 20 maart samen te lopen tegen kanker.  Eén van die acties was de wafelverkoop van het Paridaensinstituut in Leuven. Leerlingen, leerkrachten, directie en ouders die samenwerken om geld in te zamelen ten voordele van kankeronderzoek. En met succes, want ze kunnen zondag maar liefst vijf teams afvaardigen! Ontdek hoe ze dat beleefden.

Pagina's

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.