De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Informatieplicht vrijwilligers

Kom op tegen Kanker (vzw en stichting van openbaar nut) wil als niet-gouvernementele organisatie de voortrekker en het aanspreekpunt zijn in de strijd tegen kanker in de Vlaamse Gemeenschap. Die strijd voeren we niet alleen maar samen met velen. Samen komen we op voor minder kanker, meer genezing en meer levenskwaliteit voor (ex-)kankerpati├źnten en hun naasten.Dat doen we onder andere door de organisatie van evenementen, waar vrijwilligers worden ingezet voor allerlei taken: van onthaal van deelnemers tot hulp bij de eventorganisatie. De vrijwilliger draagt een T-shirt van Kom op tegen Kanker zodat hij/zij duidelijk herkenbaar is. Hij/zij volgt de instructies van de verantwoordelijke en gedraagt zich als een goede huisvader/huismoeder. We verwachten van een vrijwilliger dat hij/zij gemotiveerd, samenwerkend, respectvol en discreet is en niet rookt tijdens de uitvoering van zijn/haar opdracht.

De vrijwilliger wordt niet financieel vergoed. Hij/zij is wel verzekerd via onderstaande polissen:

  • Burgerlijke aansprakelijkheid uitbating (AXA Belgium, Polisnummer: 705555849)
  • Lichamelijke ongevallen (AIG Europe Ltd, Polisnummer: 2453044)
  • Personenwagen omnium dienstopdrachten (KBC Verzekeringen, Polisnummer: 95000025)

Hiertoe verzamelen we enkele contactgegevens (naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum). Kom op tegen Kanker hecht bijzonder veel belang aan de privacy van de gebruikers en behandelt persoonsgegevens met de meest strikte geheimhouding en steeds in overeenstemming met de geldende wetgeving. Meer informatie staat in ons privacybeleid.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.