De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Generatie Rookvrij

Zien roken, doet roken. Daarom wil Generatie Rookvrij jeugdbewegingen, sportclubs, bedrijven, gemeenten … warm maken om hun locaties of evenementen rookvrij te maken. Het doel is dat alle baby's geboren vanaf 2019 rookvrij kunnen opgroeien. De 100km-run is dus uiteraard ook een rookvrij evenement.

Kom op tegen Kanker lanceerde Generatie Rookvrij op 28 mei 2018 samen met de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving om kinderen te beschermen tegen tabaksverslaving. Door locaties en evenementen rookvrij te maken, wordt het namelijk de nieuwe norm om niet te roken. Daardoor zullen kinderen en jongeren weerbaarder worden en minder verleid worden om zelf te beginnen roken. Ze zullen ook niet langer de indruk hebben dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving.

Een heleboel organisaties beslisten ondertussen al om Generatie Rookvrij te ondersteunen en maakten hun locaties of evenementen al rookvrij.
Ontdek hoe je ook jouw locatie of evenement rookvrij kunt maken en kom meer te weten over Generatie Rookvrij.

Terug naar overzicht

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.