De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Gastgemeente Koksijde

Koksijde is in 2021 trotse gastgemeente van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Koksijde heeft dan ook alles in huis om er aangenaam te bewegen en aan je gezondheid te werken. Je kunt er fijn vertoeven of lekker uitwaaien op het strand, in de duinen of in het bos en meteen de jodiumrijke zeelucht inademen.

Liever de fiets op in de uitgestrekte natuurgebieden? Dat kan, want aan bewegwijzerde wandel- en fietsroutes is er in Koksijde geen gebrek. Bedwing bijvoorbeeld de Hoge Blekker: met zijn 33 meter de hoogste duin van het land.

Ook het gevarieerde onroerend erfgoed in Koksijde nodigt uit tot een bezoekje. De pittoreske kustvilla’s, typische vissershuisjes, kerken en begraafplaatsen ontdek je makkelijk dankzij de talrijke erfgoedwandelingen. Het Abdijmuseum Ten Duinen, het Museum Paul Delvaux en het Kunstencentrum Ten Bogaerde zijn maar een greep uit het gigantische aanbod.

Koksijde-Oostduinkerke is bovendien de enige plek ter wereld waar je garnaalvissers te paard kunt zien. Het eeuwenoude strandvissen wordt hier gekoesterd en Unesco heeft deze unieke traditie erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.visitkoksijde.be. Daar vind je ook alle info over overnachtingsmogelijkheden.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.