De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Dieter Coppens: ‘Geld is broodnodig voor blijvende onderzoeken’

Dieter CoppensHij zou in 2020 al als peter over de meet van de 100km-run komen, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Dus is Dieter Coppens in 2021 graag opnieuw van de partij om de actie voor Kom op tegen Kanker te steunen!

'Ik nam in 2019 ook al deel aan de 100km-run', vertelt hij. 'Toen niet als peter, maar samen met mijn vrouw en een bevriend koppel. Zalig! Je voelde tijdens het evenement heel veel warmte en liefde van iedereen. Ik heb mij zelfs vooraf, bij het inzamelen van ons geld, keihard geamuseerd. Mijn kameraad-teamgenoot heeft een fitnesscentrum. Hij nam twee dagen lang conditietesten af bij klanten, waarvan de opbrengst naar ons team ging. Ik hield tegelijkertijd een fruitkraampje met smoothies. Twee dagen hebben we vollenbak gewerkt en plezier gemaakt.'

Ook het lopen zelf was zo aanstekelijk dat Dieter meteen toezegde voor het peterschap. 'Mijn nicht is oncologe', zegt hij. 'Zij vertelde mij dat het geld niet alleen goed terechtkomt, maar ook broodnodig is voor blijvende onderzoeken!'

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.