De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Coronamaatregelen

Hoewel de opgelegde coronamaatregelen voor evenementen door de overheid zijn weggevallen vanaf 7 maart 2022, willen we als organisatie die zich inzet voor patiënten met kanker en hun omgeving voorzichtig blijven en ervoor zorgen dat voor alle aanwezigen het risico om een covid-infectie op te lopen zo laag mogelijk is.  

Een omgeving creëren waarin iedereen zich veilig in voelt, dat is waarvoor we gaan. Daarom bouwen we een aantal veiligheidsmaatregelen in:  

Samen een veilige omgeving creëren 

We willen dat iedereen optimaal kan genieten van deze dag. We zijn enorm blij dat we de 100km-run zonder beperkingen kunnen organiseren, maar we gaan er uiteraard vanuit dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt. De gezondheid van onze doelgroep blijft namelijk onze allergrootste prioriteit. Voel je je de avond of ochtend voor de 100km-run niet lekker? Gelieve dan het zekere voor het onzekere te nemen en thuis te blijven.

Het aanwezige Kom op tegen Kanker-personeel zal de dag zelf een negatieve zelftest hebben afgelegd. Deelnemers, vrijwilligers en supporters zijn vrij om dit al dan niet zelf te doen.

Mondmaskers niet verplicht, wel aanbevolen

Het dragen van een mondmasker is niet verplicht, maar wordt aanbevolen. Deze worden niet voorzien door de organisatie. Wil je een mondmasker dragen, dien je deze dus zelf mee te nemen. Bij twijfel of je al dan niet een mondmasker draagt, overweeg je best volgende zaken:

  • Hoe minder luchtcirculatie er is, hoe gemakkelijker het virus zich verspreidt 
  • Hoe meer personen en hoe minder ruimte tussen de verschillende personen, hoe gemakkelijker de virusoverdracht.

Mensen die kwetsbaar zijn of samenleven met kwetsbare mensen raden we wel aan om een FP2-mondmasker te dragen. Deze zijn niet voorzien door Kom op tegen Kanker en dus zelf mee te nemen.

Luister naar je lichaam

We willen nogmaals benadrukken dat je goed moet luisteren naar je lichaam. Na een covid-infectie is het belangrijk om de inspanning goed te doseren. 

We verwachten hoe dan ook, ook los van het coronavirus, dat deelnemers gezond en fit aan de start verschijnen, aangezien het om een fysiek zware inspanning gaat. Je kunt de 100km-run wel thuis van A tot Z live volgen op de website.

Terug naar overzicht

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.